martes, 27 de mayo de 2014

Diferents tipus de construccions al llarg del temps. Com a mostra, Relleu.



Des de que els humans existixen han buscat la forma de resguardar-se de les inclemències del temps. Al principi es refugiaven en abrics naturals, coves o aprofitaven les branques i matolls per construir-se cabanyes, barraques o un altre tipus de resguard.
         A poc a poc anaven millorant i triant el que més o millor els convenia, fins que van deixar de ser nòmades i van anar assentant-se en zones on van començar a treballar la terra i a domesticar els animals. És llavors quan comencen a utilitzar materials resistents per a la construcció de les seues cases.
        Van mirar al seu voltant i van veure quins materials tenien prop. El que més abundava eren les pedres. I amb pedres, branques i matolls van formar les seues vivendes i corrals per als animals que ja havien domesticat.

     Després van ser utilitzades altres matèries primes com el fang i combinat amb altres materials com la palla, arena, fem de vaca o de cavall, pèl de cavall, etc. Esta barreja és l'atovó. La utilització de la rajola de fang o atovó es remunta a 13.000 anys abans de Crist.
      Molts anys després (sobre el 4.000 a.C.) es va començar a utilitzar en les construccions l'argila cuita en forma de rajoles.
    Amb el pas del temps i amb l'avanç de les civilitzacions, s'han anat afegint en les construccions una multitud d'elements que han millorat en tots els aspectes la qualitat de vida dels seus habitants, com l'acer, el vidre, diferents tipus de fustes nobles, els plàstics, el marbre, l'alumini, etc.
 
    Sempre han existit diferents tipus d'edificacions basant-se en les persones que les havien d'habitar i sobretot per la utilització que es donava o s'hauria de donar a eixes construccions.
     Encara hui es poden apreciar les distintes formes d'edificar que el ser humà ha anat creant basant-se en el per a què i per a qui, i en cada un dels pobles de la nostra comarca de la Marina Baixa podem gaudir de la varietat de les nostres construccions.
     Aquestes fotografies que adjunte estan preses a Relleu i només són una mostra del contingut de l'article, encara que en elles no es reflectixen tots els models o tipus de construccions que en algun temps o en l'actualitat són i van ser vivendes o domicilis de persones, amb el seu estatus o nivell dins de la societat.












Se autoriza la reproducción de la información contenida en esta publicación, siempre que la fuente sea citada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario